:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 
Oblastná výstava Sereď 24.05.2009


24.05.2009 Na túto výstavu sa vždy veľmi teším, nie je tam spravidla príliš početná konkurencia ( ale často veľmi kvalitná, napr. dnes sa tu stretli 1. a 2. v poradí TOP STB 2008 ), je v príjemnom prostredí, keď vyjde počasie, je to super, výstava má spád, človek vidí bez veľkého pobehovania veľa plemien a väčšinou tu bývajú rozhodcovia, ktorých hodnotenie máva váhu. Aj keď tentoraz to možno nebolo celkom o tom, že naše plemeno je tým, ktoré pán rozhodca s nadšením a často posudzuje. My s ním už máme skúsenosť z Oblastnej výstavy z Dolného Kubína. Nech je ako chce, v každom prípade som prekvapený nesúladom výsledkov GrandCh. Sk Kerri Fransimo Bohemia z tohtoročných výstav ( CAC, Res.CAC pri účasti na dvoch výstavách ) a to ani nepomínam výsledkovo skvelý minulý rok a hodnotenia na tejto výstave, kde rozhodca vytýkal Kerri, že je "mierne zaškrtená za kohútikom", aj keď ma zároveň upozornil na jej zlé postavenie na nerovnom teréne, čoho výsledkom je hodnotenie Výborná 1 bez titulu Oblastný víťaz.. V každom prípade, bez takýchto výsledkov by sme si asi nevážili tie ostatné, no nie ?!? Ale keďže nič nie je ani biele, ani čierne, tak sa veľmi teším, že Bastien ako štvrtý psík z našej CHS získal na tejto výstave Oblastného víťaza v konkurencii s veľmi krásnym a úspešným JCh. SK Gomezzom Fransimo Bohemia, ktorý stal Víťazom triedy strednej ( alebo mu mal byť tento titul udelený, keďže sa zúčastnil súboja o Oblastného víťaza ). A zároveň tak ako pred ním jeho otec Master Blaster Fransimo Bohemia a jeho brat Aslan Crazy Magic, sa Bastien dostal do užšieho osemčlenného finále o víťaza celej výstavy. Trošku je mi ľúto, že sa nemohla predviesť na svojej druhej výstave Dorka Crazy Magic, keďže sa hárala. Asi už klasicky boli STB 4-5. najpočetnejším vystavovaným plemenom.


Hodnotenie : GCh. Kerri Fransimo Bohemia   Trieda šampiónov : Výborná 1
Rozhodca : Albín Luknár, SK
Posudok : suka v triede šampiónov, typická hlava, suchý, dlhý krk, mierne zaškrtená za kohútikom, hlboký hrudník, bohaté predhrudie, správne zauhlená, dobrá v pohybe, osrstenie a sfarbenie štandardné, povaha pokojná, čipovaná.

Hodnotenie : Bastien Crazy Magic   Trieda otvorená: Výborný 1, Oblastný víťaz
Rozhodca : Albín Luknár, SK
Posudok : dospelý pes s typickou hlavou, suchý krk, rovný chrbát, hlboký hrudník, bohaté predhrudie, dobrý v kostre, správne zauhlený, dobrý v pohybe, osrstenie a sfarbenie štandardné, tetovanie čitateľné, povaha pokojná.

Bastien V1, OV Bastien, V1, OV Kerri, V1 Kerri, V1

 

Kerri, V1 Kerri, V1 Finále Finále 2