:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 
Medzinárodná výstava psov Spring DuoDanube Bratislava 09.,10.05.2009


09.05.2009 Tento výsledok som dosť očakával, konkurencia Gomezza a Gymma Fransimo Bohemia bola naozaj veľmi kvalitná, veď sa jedná o bratov, z ktorých je jeden Junior Šampión SR a BOB a druhý pre istotu Junior Šampiónom ČR a SR a účastník prestížnej výstavy Cruft´s. Navyše p. rozhodca preferuje vo svojich hodnoteniach práve typ stafíka, aký obaja tak vynikajúco predstavujú. Napriek tomu som so slovným hodnotením Bastiena veľmi spokojný, je vidieť, že sa vyvíja dosť zaujímavo, jeho hodnotenia sú, čím je starší, tým lepšie. Snáď to vydrží a jeho tvary sa vyplnia do pekných foriem ! V každom prípade smeruje do typu bull, čo sa mne osobne páči :). Ale kto by hanil vlastného psa :), že ????

V každom prípade je zaujímavá na tejto výstave aj ďalšie vec, a to je nepriama úmera zvýšených výstavných poplatkov s početnosťou prihlásených psov. STB bolo prihlásených 32 ( druhé najpočetnejšie plemeno na výstave ), ale kvalita psov bola rozhodne vynikajúca a veľmi vyrovnaná, v triedach ich bol menší počet, ale vo všeobecnosti to boli veľmi kvalitné a perspektívne jedince. Z 32 psíkov bolo 13 evidovaných v Slovenskej plemennej knihe psov a z toho len 7 je z odchovov zo slovenských CHS, už asi klasicky v absolútnom finále o BOB chýbal zástupca slovenskej chovnej stanice.


Hodnotenie : Bastien Crazy Magic   Trieda stredná : Výborný 3
Rozhodca : Ing. Róbert Kanás, SK
Posudok : kompaktný pes, silná kostra, výborne utváraná samčia hlava, správna predná fronta, málo voľnejšia koža na krku, krátky, pevný chrbát, malé zauhlenie vzadu, plynulý pohyb, voľnejšie lakte.

10.05.2009 Tentoraz to bola pre mňa výstava s výraznejším nábojom ako tá, deň predtým. Konkurencia bola síce rovnaká, ale spôsob posudzovania rozhodkyne z Ruska mi bol neznámy. A naozaj výsledok bol iný, Bastien získal svoje prvé písmenká pri výsledku v dospelej triede a to : Výborný 2, Res.CAC !!!! A dokonca si chvíľu postál aj v kruhu o Res.CACIB, pretože Gymmo FB, ktorý získal v našej strednej triede CAC, získal potom aj CACIB. Buffy získala v strednej triede Výbornú 3 s pekným posudkom a budúci otec šteniatok F z našej CHS Bonjasky of Bully Botts získal v triede otvorenej tiež Výborný 3.

Opäť bolo poloprázdne parkovisko pred výstavnými halami a STB boli v počte 37 najpočetnejším vystavovaným plemenom a tentoraz slovenský odchov získal CAJC - Kraken Brabanter a bol v záverečnom kruhu o BOB :).

Hodnotenie : Bastien Crazy Magic   Trieda stredná : Výborný 2, Res.CAC
Rozhodca : Natalja Leonova, RUS
Posudok : dobrá hlava, korektný vpredu, aj vzadu, trošku úzke lakte, typický pohyb.

Hodnotenie : Buffy Crazy Magic  Trieda stredná : Výborná 3
Rozhodca : Natalja Leonova, RUS


Bastien V 3 Bastien V2 Res.CAC Bastien V 3 Bojasky of Bully Botts

 

Buffy V3 Buffy V3 Buffy V3 Trieda stredná