:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 
Staffí deň 2009, Bzince pod Javorinou 30.05.2009


30.05.2009 Konečne viem aspoň sčasti posúdiť aké nároky kladie na ľudí príprava podobnej akcie, už sa budem trošku zhovievavejšie pozerať na nedostatky, s ktorými sa stretávame na rôznych výstavách a kynologických akciách :). Po hektických prípravách v poslednom týždni pred Staffím dňom sme sa začali s obavami pozerať na vývoj počasia, ktoré dovtedy krásne dlhodobo vyrovnané a príjemne slnečné začalo čoraz väčšmi ukazovať svoju zachmúrenú tvár. A keď v sobotu ráno začalo pršať z kompletne zatiahnutej oblohy, nebolo mi už naozaj všetko jedno. Našťastie priestorové možnosti nám dovoľovali presunúť prehliadku zúčastnených psíkov do sály Kultúrneho domu Hrubá Strana, čo bolo v daždi ideálnym riešením. Pán Havelka sa skvele zhostil svojej úlohy a veľmi zodpovedne a pre účastníkov prehliadky a divákov zaujímavo zhodnotil každého psíka podľa jednotlivých skupín daných v propozíciách prehliadky. Výsledky a hodnotenia psíkov boli zaujímavé hlavne pre začínajúcich majiteľov a chovateľov, ktorí sa dozvedeli o svojich psíkoch viac ako je možné na výstavách. Po obede sa našťastie počasie umúdrilo a mohli sme sa vrhnúť na športové disciplíny - ťahanie pneumatiky, hod loptičkou so psíkom pri nohe, prekážková dráha a aport špekačky. Prvá disciplína bola zaujímavá hlavne v podaní Bonda manželov Innemanových, rozbehol sa s takou vervou, že tráva za ním dopadla na zem až po jeho dobehnutí do cieľa v jednoznečne najrýchlejšom čase :). Veľmi zábavná bola aj prekážková dráha, hlavne štýl prekonávania skokovej prekážky a ulička pochúťok, pri ktorých sa psík nemohol zastaviť. Aport špekačky už bol odmenou pre súťažiacich psíkov, neporušenú špekáčku priniesli len dvaja, je pre mňa záhadou ako sa im to podarilo ( že by boli vegetariáni :), Bonjaskymu dokonca až dva krát. Po zrátaní výsledkov jednotlivých disciplín sme vyhlásili poradie viacboja v katagórii detí, dospelých a poradie v súťaži o Sympaťáka Staffieho dňa, ktorý bol určený hlasovaním aktívnych účastníkov a divákov.

Po skončení hier sme si krásne podebatovali pri opekaní špekáčok, bolo super !!! Veľmi ma tešia pozitívne spätné reakcie ľudí, ktorí prišli aj napriek nepriazni počasia a dokázali sa príjemne zabaviť a zabudnúť na starosti bežných dní. Pôvodne bolo prihlásených 47 psích účastníkov, zúčastnilo sa 33 psov, čo je zatiaľ druhý najvyšší počet STB na tohtoročných výstavách :). Zároveň bol Staffí deň medzinárodnou akciou - zúčastnili sa psy zo Slovenska, Čiech a Slovinska.

Musím sa veľmi poďakovať za všestrannú pomoc starostovi Obce Bzince pod Javorinou Ing. Pavlovi Bahníkovi, zástupcovi starostu obce Ing. Evke Gregušovej, pracovníčkam obce Janke Harmadyovej, Janke Kuhajdovej, Evke Harmadyovej, ktoré s bravúrou zvládli úlohu zapisovateliek a ochotne pomohli pri príprave dráh a organizácii akcie, Jarkovi Bušovi, ktorý sa postaral o skvelý guláš a čapované tekuté zlato, Zuzke Bolechovej a Táni Bognárovej za to, že dali priestory Rekreačného zariadenia Hrubá Strana do takého stavu, že tam bola radosť stráviť pár dní ( ubytovaných bolo 27 účastníkov Staffieho dňa ), ďalej rodine Lahodovej, Tencerovej a Pavlíkovej za pomoc pri reálnom zvládnutí úskalí samotnej organizácie Ďakovačka ako pri preberaní Oscara, že :) ?!? Ale naozaj ich pomoc bola veľmi dôležitá !!! .

A samotné výsledky prehliadky a súťaže o Pohár starostu obce Bzince pod Javorinou :
Trieda šteniat :
1. Amber Rewillmar
2. Uriah -Heep Fransimo Bohemia

Trieda dorastu psy :
1. Emperior Garlin
2. Damien Crazy Magic

Trieda mladých psy :
1. Adventure Boy Jodiscan, Víťaz Pohára starostu obce Bzince pod Javorinou:
2. Hutch z Návrší

Trieda otvorená psy :
1. Bastien Crazy Magic
2. Blade Runner Garlin
3. Sharoc Star Gladiator

Trieda dorastu fenky :
1. Elmira Garlin
2. Ellade Garlin
3. Dorka Crazy Magic

Trieda mladých fenky :
1. Mad Girl Impossant Bohemia
2. In Love Girl Fransimo Bohemia
3. Ashley Marttenc

Trieda otvorená fenky :
1. Aylin Babu Crazy Magic
2. Kerri Fransimo Bohemia
3. Omana Z Hambalek Bušin

Sympaťák Staffieho dňa :
1. Bond Kerkin Bohemia

Kraj pod Javorinou Večera pred 1 Večera pred 2

 

Tá je dobrá !!! Chránené poháriky Staffí deň 2009 A môžeme začať


Zahajovacia reč Uriah Heep Adventure a Hutch Trieda otvorená

 

Víťaz pohára Príprava Ťááááhááááj Trhači dráhy :)

Andulka Pôjde to ? Bežííím

 

 

Sympaťáci Úspešní z Viacboja A hotovo !!!