:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 

Národná výstava psov Vukovar, Chorvátsko - 19.09.2009,

Medzinárodná výstava psov Osijek, Chorvátsko - 20.09.2009


19., 20.09.2009 Niečo končí, niečo začína ... Náš Albert ( Master Blaster FB ) splnil podmienky na získanie titulu Šampión krásy Chorvátska ziskom svojho v poradí 4. a 5. CAC-u na chorvátskych výstavách, tentoraz v triede šampiónov. Super výsledok !!! Ale čo ma teší ešte viac, to sú radostné hodnotenia a výsledky jeho syna Bastiena a dcéry Dorky na týchto výstavách - Bastien svojho otca dvakrát porazil a získal CAC a BOB vo Vukovare a CAC, CACIB a BOB v Osijeku, Dorka vo svojej súťažnej, výstavnej premiére získala 2x Prvak razreda mladych a 2x Najlepši mladi pas pasmine. Krásne na týchto výstavách bolo, že v plemene STAB to bola takmer doslova "one man show", všetci psi Staffordshire Bull Terrier, ktorí sa týchto výstav zúčastnili, mali na opačnom konci vodítka MŇA !!! Nieže by to bola pre nich veľká výhoda :), v každom prípade, rozhodcovia na oboch výstavách hodnotili prísne, veľmi dobré padali v kruhu pomerne často ... Veľmi ma teší, že Dorka sa mi dala krásne vystaviť, super chodila a skvele stála, o čom svedčia aj jej fotky, jej majitelia urobili v príprave kus dobrej roboty, potom je radosť ísť s ňou do kruhu, navyše súdiac podľa stále krútiaceho sa chvostíka ju promenáda pred ľuďmi baví ... Na týchto výstavách je krásne aj to, že je to spojenie výletu s výstavným napätím a keď človek ide s fajn kamarátom, strávi veľmi pohodový víkend, aj keď úvahy chorvátskeho colníka, či nás vôbec pustí s našimi psami do republiky boli nie dvakrát príjemné, fascinujúci na jeho váhaní bol fakt, že v Chorvátsku je jedným z najčastejšie vystavovaných plemien práve AST ( inak veľa jedincov dosahuje vynikajúcu úroveň ).

Národná výstava psov Vukovar 19.09.2009 :
Hodnotenie : Bastien Crazy Magic   Trieda stredná : Výborný 1, CAC, BOB
Rozhodca : Miroslav Zidar, SLO
Posudok : typický pes dostatočnej mohutnosti, dobrý pigment, typická hlava, dobré uhlenie, dostatočne mohutný hrudník, paralelný postoj, dobrý pohyb.

Hodnotenie : GrandCh. Master Blaster Fransimo Bohemia Trieda šampiónov : Výborný 1, CAC
Rozhodca : Miroslav Zidar, SLO
Posudok : pomerne silný, kompaktný, proporcionálny pes, dobrý pigment, veľmi typická hlava, silný chrbát, dobré rozmery a hrudník, slabšie uhlenie zadných končatín, naznačený francúzsky postoj, dobrý pohyb.

Medzinárodná výstava psov Osijek 20.09.2009 :
Hodnotenie : Bastien Crazy Magic   Trieda stredná : Výborný 1, CAC, CACIB, BOB
Rozhodca : Zeljka Fon Zidar, SLO
Posudok : vynikajúci v type, hlava je vyvážená s telom, vynikajúci front, vynikajúca horná línia, vyvážený, voľný pohyb, vynikajúci chvost, korektný skus.

Hodnotenie : GrandCh. Master Blaster Fransimo Bohemia Trieda šampiónov : Výborný 1, CAC
Rozhodca : Zeljka Fon Zidar, SLO
Posudok : kompaktný, vyvážený pes, vynikajúca hlava, korektný front, dobrá pigmentácia, typický pohyb, korektný skus.

( Pozn. : hodnotenia sú preložené z chorvátčiny s pomocou prekladača www.jazyk.sk )

 

 

Bastien - BOB Bastien - CAC, CACIB, BOB

 

Master V1, CAC Master - Šampión Chorvátska Dorka V1, PRM Dorka V1, PRM