:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 

STOUTDOG CUP 2012

03.11.2012

Na prvé halové preteky v ČR som sa veľmi tešil, mal som opäť možnosť poriadne trénovať s Bastienom a snažil som sa vytvoriť zaujímavú slovenskú reprezentáciu stafíkov, ktorí sa venujú so svojimi majiteľmi bull športom, že máme talentovaných psov a fenky sa ukázalo na akcii Crazy Day, kde viacerí veľmi dobre sekundovali výborným českým športovým psom a sukám. Táto snaha celkom nevyšla, na preteky sme nakoniec išli v zostave Kerri, Bastien a Jasmin, veľmi som bol zvedavý na výsledky Bastiena a Jasmíny, s Kerri som šiel len pre radosť a ukázať, že aj starší stafík veľa dokáže.... Weight pulling SBT bol menej početne zastúpený, súťažili nakoniec len traja psy a šesť súk. Ukázalo sa, že som sa mal viac zaujímať o nominačnú váhu, na doterajších pretekoch to vždy bola váha okolo 260 kg, tu sme nastupovali na váhu 360 kg, čo bolo o 50 kg viac ako Kerri zvládla na Crazy Day a ukázalo sa, že to bol pre ňu neprekonateľný problém, ani sa veľmi nesnažila, skúsila, nešlo to a vzdala sa, pri pomoci pri rozbehnutí to už dotiahla do cieľa, ale keďže prvý pokus na nominačnej váhe nemal možnosť opravy, čo som dopredu tiež netušil, skončila skôr ako začala ... Bastien zvládol postupne 460 kg, 610, 710, 910, 1110 a 1260 kg celkom v pohode, aj keď hlavne pri roztiahnutí váhy to nebolo príliš presvedčivé, napriek tomu si zlepšil osobák o takmer 300 kg, Chester Fransimo Bohemia a Cymball Dark Element skončili svoje účinkovanie v súťaži úspešným pokusom na 1410 kg a keďže Bastien je od nich ťažší, riskli sme to a išli sme rovno na pokus na váhu 1460 kg, táto už bola nad jeho sily, aj keď k jej pokoreniu mu chýbal "len" alebo "až" asi 1 m. V každom prípade však celkove jeho vystúpenie bolo trošku nemastné-neslané, doteraz zvažujem, či som neurobil chybu a nevyužil ešte jednu možnosť na opravu, s tým, že by som sa niekde pokúsil zohnať pneumatiku ako motiváciu, jednoducho malé gumenné koliesko, ktoré sme použili ako lákadlo, očividne nebolo dosť zaujímavé :), na ďalšie akcie musíme mať pre neho pneumatiku aspoň z auta !!!! Takže nakoniec celkove tretie miesto. Jasmína ma potešila svojím výkonom oveľa viac, bola dravá, ťahala s výbornou technikou a bola vyrovnanou súperkou až do konca, tam sa ukázala menšia skúsenosť jej majiteľov, ktorí celkom neodhadli jej možnosti a s výkonom 1460 kg skončila štvrtá, keďže už nemala ďalší pokus, pre mňa je však veľmi dôležité, že mimo súťaže zvládla veľmi suverénne rovnakú váhu ako víťazná suka - 1560 kg a to je veľký prísľub do budúcnosti, veď nemá ešte ani 18 mesiacov.

Takže máme pár poučení - s Kerri už má zmysel chodiť skôr na zábavno-športové akcie, kde môže ukázať, že šport baví aj veteránov, ale výsledky už nebudú také ako ešte na Staffom dni 2012, s Bastienom treba cielene trénovať hlavne roztiahnutie váhy a mať premakanú motiváciu a dobrú kondíciu ( cieľom prípravy na Stoutdog Cup 2012 bolo aj trochu zhodiť a mať športovejšiu fazónu ako na Staffom dni 2012, čo sa podarilo, ale Bastien to vizuálne úspešne vygumoval tým, že zhltol v nestráženej chvíli tesne pred vážením asi 2 desiatové rožky aj so servítkou a mal krásne nafučané, guľaté brucho ) a Jasmína má naozaj zaujímavé možnosti, treba sa veľmi sústrediť na výber pokusov pri súťaži, ostatné je už len na nej a jej chuti.

A hlavne nepodceňovať súperov, zaujala nás pri vážení 13 kg vážiaca, drobná fenka, padli aj otázky typu " čo tu tak asi bude robiť ? že by wall climbing ? sánka nám spadla na záver, Heidy Ollstaff vyhrala weight pulling s výkonom 1560kg, potiahla 120 násobok svojej váhy a bola lepšia aj od o 9 kg ťažšieho psa .... Skvelé !!!!

Fotky celkom nevyšli, tak aspoň pár zachycujúcich atmosféru ....

Jasmin

Bastien

Bastien

Bastien

Bastien

Tešíme sa na ďalší šport v r. 2013 !!!!