:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 

Medzinárodná výstava psov Nitra 2013

30.11., 01.12.2013


30.11.2013:: Medzinárodná výstava psov Nitra - rozhodca - Bojan Matakovič, Croatia - v triede mladých v početnej a kvalitnej konkurencii deviatich psov boli vystavení Ozembuch a Monty a nemali šancu, vedľa už takmer hotových a veľmi výrazných mladých psov so zaujímavými rodokmeňmi boli v tomto stupni vývoja dosť stratení a obaja získali hodnotenie Veľmi dobrý, Monty si ešte k tomu pred týždňom pri hre so svojou mamou vyrazil rezák, to mu tiež nepridalo ... V strednej triede sa stretlo 6 psov a bola to vybraná spoločnosť pôvodom z piatich krajín ! Svetový víťaz mladých 2013 Dream of Hunter Fransimo Bohemia, Lawstaff Alliance at Miracle, poľský psík z Staff-Ka, odchov zo Slovinska, super konkurencia a v nej získal náš Lian tretie miesto a hodnotenie Výborný, dobrý výsledok. V triede otvorenej sa predstavil Jax, prihlásených bolo 8 psov zo štyroch krajín a Jax získal slušné hodnotenie Výborný 3, aj keď som dúfal v lepší výsledok, škoda, pred nami bol mohutný nemecký a rakúsky pes. V triede otvorenej bola Jetta Veľmi dobrá zo šiestich súk.

Trochu štatistiky na záver - na tejto výstave bolo prihlásených 51 stafíkov, 15 odchovov bolo zo slovenských chovných staníc, z toho 5 z Crazy Magic :), 23 odchovov bolo z ČR, 3 z Poľska, 2 z Ruska, 1 zo Slovinska, 1 z Nemecka, 2 z Rakúska, 1 z Anglicka, 1 z Maďarska, 1 z Talianska a 1 zo Španielska. Naozaj kvalitná konkurencia !

Jax

Jax

Jax

Jax

Lian

Lian

Jax

Lian

Lian

Lian

Monty

Monty

Monty

Monty

Stredná

Stredná

 

 

01.12.2013:: Medzinárodná výstava psov Nitra - rozhodca - Vladimíra Tichá, CZ - zlé ukončenie výstavnej sezóny, inak pre nás dosť úspešnej ! 5x Veľmi dobrá pre Montyho, Ozembucha, Liana, Jaxa a Jettu, konkurencia bola takmer rovnaká ako deň predtým, do poradia sa dostali len Lian - VD3 a Jax - VD2, škoda hlavne Liana, je fakt, že som ho nedokázal predviesť tak, aby naplno vynikli jeho kvality, niečo mu príliš voňalo na koberci, takže pohyb nebol ideálny, ale aj tak škoda ... Včerajší víťaz triedy otvorenej u psov bol dnes posledný - VD4, p. rozhodkyňa zadala napr. aj Výborný 2 bez Res.CAC, takže hodnotila dosť tvrdo, ale veci zdôvodnila a posudzovala v jednej línii, podala všetko v príjemnom tóne. To je vždy pozitívne. BOB je Harley RAC Popelka, BOS slovenská Greta Garbo of Bully Botts, CAJC vyhrala tiež slovenská Andorra La Vella Rascal Bull.

Trochu štatistiky na záver - na tejto výstave bolo prihlásených 45 stafíkov, 13 odchovov bolo zo slovenských chovných staníc, z toho 5 z Crazy Magic :), 20 odchovov bolo z ČR, 1 z Poľska, 2 z Ruska, 1 zo Slovinska, 1 zo Srbska, 1 z Nemecka, 2 z Rakúska, 1 z Anglicka, 1 z Maďarska, 1 z Talianska a 1 zo Španielska. Naozaj kvalitná konkurencia !