:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 

Celoštátna výstava psov a Národná výstava psov Lučenec 2013

14., 15.09.2013


14.09.2013:: Celoštátna výstava psov Lučenec - rozhodca - Milan Bíroš, SK - toto bol naozaj vydarený výstavný víkend, pršalo nám šťastie - A TO PORIADNE, mokrý som bol už po triede dorastu :), takže najskôr bol Ozembuch Veľmi nádejný 1 v doraste a potom už všetci ďalší naši psi vyhrali svoju triedu v konkurencii, žiadny nebol sám v triede :), prvý nastúpil Monty v triede mladých s už z predchádzajúcich výstav CAJC-ovým Bairo Homars Czech a anglickým modrým importom Vrabarbull Glacier Breeze, v triede strednej sa Lian stretol v úspešnom porovnaní s výrazným Icarusom Jayo Staff ( druhý v triede mladých na špeciálke vo Viničnom ) a celú tú slávu dorazil :) v triede otvorenej Jax, ktorý mal tiež zdatnú konkurenciu v CC psovi zo špeciálky vo Viničnom, krásnom Axelovi zo Súľovských skál a a kvalitnom A-bomb Homars Czech. V doraste bola Orka Veľmi nádejná 1, ďalej v triede strednej mala Lotta nadmieru zdatnú konkurentku Atalanta Mia Merlin Park ( víťazka triedy na rakúskom Joe Mallen ), v tejto konkurencii to stačilo na V2, Res.CAC, v triede otvorenej mala naša CHS zastúpenie dvojité a v konkurencii s Anelle Amphisz Victory Dream získala Java prvé miesto a Jetta bola Výborná 3. V záverečnom kruhu o BOB sme mali štvornásobné zastúpenie ( pre mňa nie príliš časté "starosti", že kto bude koho vystavovať ) a po chvíli rozhodovania získal LIAN na svojej tretej výstave svojho prvého BOB ! Celkom nám to išlo aj v záverečných súťažiach, Monty sa dostal do užšieho trojčlenného výberu o najlepšieho mladého 3. skupiny FCI a Lian do užšieho päťčlenného výberu na najlepšieho jedinca v BIG 3. skupiny FCI, najlepšie prišlo nakoniec - CHS Crazy Magic v súboji štyroch chovateľských skupín obsadila 3. miesto !

Trochu štatistiky na záver - na tejto výstave bolo prihlásených 23 stafíkov, 13 odchovov bolo zo slovenských chovných staníc, z toho osem z Crazy Magic :), 9 odchovov bolo z ČR a 1 z Anglicka.

Lian

Lian

Jax

Jax

Lian

Lian

Lian

Lian

Lotta

Lotta

BIG

O BIG 3. skupiny

O naj skupinu

O naj chov.skupinu

 

15.09.2013:: Národná výstava psov Lučenec - rozhodca - Sándor Szabó, HU - aby som náhodou nepodľahol priveľkej pýche :), tak sa v tento deň všetko pokazilo, ráno nám na raňajky doniesli párky po 20 min prípravy, neboli zlé :), príliš sme sa na výstavu neponáľali, celkom rýchlo, ale v pohode sme sa pobalili a vyrazili, keďže znova nebolo príliš dobré počasie a predpokladali sme, že znova pôjdeme na rad okolo 10,30 h, išli sme v pohode, po príchode sme zistili, že v kruhu sú už psi - šampióni, vďaka ústretovosti p. rozhodcu mohli byť naši psi posúdení, ale už dostali len známku, ktorá bola "voľná" - Ozembuch - VN1, Monty - V3, Lian - V1, CAC, keďže bol v tento deň našťastie v triede sám, Jax - V2, Res.CAC, obzvlášť ma to mrzí v prípade Montyho, ktorý nemal šancu nastúpiť v súboji o svojho druhého CAJC a v prípade Jaxa, ktorý sa p. rozhodcovi páčil už na MVP v Trenčíne 2013, kde bol V1, CAC v strednej pred svetovým víťazom mladých a nakoniec aj Res.CACIB... Naozaj smola ... Lian mohol nastúpiť o národného víťaza, ale nakoniec p. rozhodca prisúdil tento prestížny titul víťazovi triedy šampiónov Bastien Anpe Staff, ktorý nakoniec získal aj BOB. V doraste bola Orka VN1, v triede strednej bola Lotta znova V2, Res.CAC a smola vyvrcholila v triede otvorenej, kde nakoniec nastúpili do kruhu len naše Jetta a Java, rozhodcovi sa evidentne viac páčila Jetta, ale tá začala v kruhu krívať, nerobila to predtým a ani potom, či na niečo v kruhu stúpila, neviem ... Nakoniec bola Java CAC a Jetta odišla s Výbornou 2 bez Res.CAC. Naozaj škoda ! Náladu mi vylepšil záverečný kruh, kde bola Orka tretia najlepšia dorastenka celej výstavy, súťaž o najlepšiu chovateľskú skupinu posudzoval špecialista na spoločenské plemená a tentoraz boli ostatní konkurenti nad naše sily. Ale aj tak rozhodne úspešná výstava :).

Trochu štatistiky na záver - na tejto výstave bolo prihlásených 21 stafíkov, 12 odchovov bolo zo slovenských chovných staníc, z toho osem z Crazy Magic :), 9 odchovov bolo z ČR.

Java a Jetta

O národnú víťazku

BIS dorasteniek

Zábava s Jurkom :)

Zábava :)