:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 

CRAZY DAYS 2013, Hrubá Strana

03.,04.08.2013

Výsledky - celkové - psi,

weight pull sprint - psi,

sťahovanie kladky - psi,

monkey track - psi,

weight pulling - psi

Výsledky - celkové - suky,

weight pull sprint - suky,

sťahovanie kladky - suky,

monkey track - suky,

weight pulling - suky


Crazy Days 2013 bol druhým pokusom udržať športovú akciu pre stafíkov na Slovensku, tentoraz sme v tom ale neboli sami, pridali sa k nám ako spoluorganizátori tejto akcie Ivan Nedorolík a Petra Štócová z CHS Runningbull a hlavne sa vytvoril skvelý tím Crazy Magic - veľmi pomáhali pri všetkom možnom super majitelia našich šteniatok a kamaráti ! Bez Vás by to išlo oveľa horšie, ďakujem za obrovskú pomoc ! Veľkým plusom je aj to, že už máme vlastnú weight pullingovú dráhu, dostali sme k nej pár dní pred súťažou, pár drobností ešte skúsime zlepšiť, ale máme ju a super ju spravil veľmi šikovný chlap a zhodou okolností majiteľ nášho šteniatka z N vrhu, naozaj máme šťastie na majiteľov našich drobcov :). Potešiteľné na tohtoročných pretekoch bolo aj to, že prišli známe tváre z minulého roka, ale aj noví suťažiaci a myslím, že to rozhodne zvýšilo kvalitu súťaží. Je dobré, že majú ochotu prísť starí harcovníci a aj úplný začiatočníci, tí prví majú čo ukázať a tí druhí majú možnosť okukať, ako sa to môže a má robiť, veľmi veľa som sa pozeral :). Tento rok súťažilo 12 psov a 16 súk, takže slušný nárast oproti vlaňajšku, to teší ! Prišli už overení športovci, u ktorých bolo jasné, že budú dobrí, talentovaní psi, od ktorých sa dalo čakať veľa a aj úplní začiatočníci, dúfam, že ich majitelia dostanú chuť a o rok prídu pripravení tak, že budeme oči pučiť. A to bola najlepšia želateľná kombinácia, je fajn vidieť v akcii profíkov, je fajn si vyskúšať minimálne zo zábavy, čo dokáže Váš pes a je možnosť získať rady a inšpiráciu do ďalších tréningov.

V kategórii psov bolo 5 účastníkov z ČR, známa dvojica zo Stoutdog teamu - Balthazar a Umberto, pre mňa favorit Akim Ostrachov, talentovaný, silný a rýchly Imperial Attila Ambassador Sun a už starý známy Cadillac Luxus Moravia Lord, česť psov z SK obhajovali vlaňajší celkový víťaz Mefisto Wizard Brabanter, víťaz WP 2012 Chester Crazy Magic, náš Bastien, Gomezz Fransimo Bohemia a traja mladí z CM - Lothar, Lian a Jax. Medzi psami tentoraz dominovali športovci z ČR, veď Attila, Akim a Balthazar získali každý po troch medailách zo štyroch disciplín, po jednom pódiovom umiestnení získal Bastien, Chester a Mefisto.Chester obhájil víťazstvo vo WP a vďaka tomu a smole Balthazara, ktorého uštipla do nohy počas záverečnej disciplíny osa a nemohol absolvovať ďalšie pokusy, získal aj celkové tretie miesto. Balthazar bol aj napriek 3., 2. a 1. miestu v prvých troch disciplínach pri rovnosti bodov s Chesterom celkove vďaka vyššej telesnej hmotnosti na štvrtom mieste, smola stretne aj najväčších šampiónov. Vynikajúci bol hlavne v silových disciplínach Akim a zaslúžene zvíťazil, druhý bol vydretý mladý rýchlik Attila, ten bol výnimočný hlavne vo WPS, radosť pozrieť na jeho šprint ! Bastien zabodoval pre mňa dosť prekvapujúco v Monkey Track druhým miestom ( žeby mu jeden tréning 2 dni pred pretekmi tak pomohol ? :) ), štvrtým v sťahovaní kladky a dvoma 5. miestami v WP a WPS, celkove 5. miesto pred vlaňajším víťazom Mefistom, ktorý opäť podal veľmi vyrovnaný výkon, len slabší výsledok v Monkey Tracku ho pripravil o lepší výsledok.

Súťaže súk boli oveľa vyrovnanejšie ako vlani, veď minulý rok druhá Gina Nijada skončila tento rok na siedmom mieste, prišlo 11 nových súk, 5 svoju účasť zopakovalo, 9 súk bolo z SK, 7 z ČR. O vyrovnanosti medzi fenkami svedčí aj to, že žiadna nezískala pódiové umiestnenie vo viac ako dvoch súťažiach, vlaňajšie celkové tretie misto obhájila Jasmin Crazy Magic, prvá bola Emma Bee-Master a a druhá jej tréningová dvojička Heidy Ollstaff, zaujímavé na víťazstve Emmy bolo to, že vlastne bodovala len v dvoch dosciplínach, napriek tomu to stačilo na jasné prvé miesto. Výborná bola v WPS a WP Allisa Black Rose Gast, bojovná bola najľahšia Atalanta Mia Merlin Park, ktorá potiahla 460 kg vo WP a pri svojej váhe 12,7 kg získala 4. miesto v tejto disciplíne, dobrý štart do súťaží mala aj mladá Tyra, po dvoch športoch bola dokonca prvá, záver jej až tak nevyšiel a skončila celkove na piatom mieste, ale vzhľadom k jej mladému veku je veľkým prísľubom do budúcnosti ! Naopak 9-ročná Kerri už prísľub do budúcnosti nie je, ale aj tak sa mi zdá jej celkové 10. miesto celkom dobré :).

Ale najlepšia na celej akcii bola opäť výborná atmosféra, ľudia sa dobre bavili, boli ochotní priložiť ruku k dielu, ĎAKUJEM všetkým za pomoc pri stavbe stanov, dráhy, nosení vody pre našich psov a vlastne všetkým, že ste prišli a bavili sa, bez toho by nemalo zmysel nič robiť. ĎAKUJEM !!!! - tento odsek je tvrdým opakovaním článku z r. 2012, ale veľmi sa teším, že to tento rok opäť platilo a mohol som ho v pohode okopírovať. Tiež ďakujem za trpezlivosť, tých "10 min. intervalov" bolo viac ako je zdravé, ale dočkali ste sa a ja som to prežil bez ujmy na zdraví ! Zvládnuť úmorné teplo nebolo ľahké, ale všetci sme to prežili úspešne a budem sa tešiť na ďalší ročník, snáď sa stretneme v podobnom počte :).