:: O nás

:: Novinky

:: Akí sú

:: Štandardy

:: Naše psy

:: Naše fenky

:: Šteniatka

:: Vrhy

:: Galéria

:: Kontakt

:: Odkazy
 

Staff Tour 2013 - Mantrailing

15., 16.06.2013


15.,16.06.2013:: sa nám podarilo zorganizovať základný praktický K9 víkendový kurz určený pre všetkých zájemcov o výcvik stopovania metódou mantrailingu. Metóda se zameriava na sledovanie individuálneho pachu konkrétnej hľadanej osoby a jej čo najrýchlejšie nájdenie.
Učastníci kurzu se zoznámli so základmi začiatočníckeho výcviku mantrailingu, potrebnou výbavou psa aj psovoda a zásadami tímovej práce mantrailerov.
Praktické tréningy smerovali k rozvoju motivácie a k upevneniu základných činností psovoda u čerstvých "fire" trailov.

Táto akcia sa nakoniec uskutočnila len tak-tak, nepredpokladal som, že majitelia stafíkov sa budú príliš húfne prihlasovať na Mantrailing, predsa len predstava stafíka stopujúceho týmto spôsobom nie je asi príliš bežná... Ale počet prihlásených bol v pohode, kým do toho nevstúpil zásah zhora, pracovné povinnosti a rozlúčka so slobodou :), takže z pôvodne prihlásených 7 stafíkov trénovali nakoniec len štyria, vďaka tomu, že na poslednú chvíľu sa prihlásili ešte dvaja bloodhoundi, sa nakoniec akcia konala. A vyšla SUPER, krásne počasie, šikovný a skúsený inštruktor Ľuboš Satora a chuť stafíkov do každej aktivity boli nakoniec dôvodom, že sme si mohli povedať, bol to celé fajn nápad :).Dvaja štvormesační štoplíci Nira a Narsee boli skvelí, sú to naozaj super zvládnuté šteniatka, som veľmi zvedavý na ich vývoj a na to, čo všetko časom dokážu....Mladá Tyra prejavila talent a chuť do práce a pri zanietení jej majiteľov to môže byť časom zaujímavé ! A náš Bastien ?!? Všetko, čo robí, robí naplno, takže ani stopovanie nebolo výnimkou, dobrý spôsob ako rozbehať moju dcéru, je to krásne vidno na fotkách :).

Takže dúfam, že sa stretneme na ďalších tréningoch !

Zoznamovanie

Zoznamovanie

Začiatok

Bojová porada

Úvodné fotenie

Začíname

Čo to robia ?!?

Cassino v akcii

Nira je šikovná !

Hm, pôjde nám to ?

Toho hľadaj !

Prvá stopa

Sústredený Narsee

Zopakovanie je naj !

Pohodička :)

Najmladší :)

Pred akciou

Tyra vyráža po stope!

Bloodhound maká

Začiatok stopy

Pohoda ...

Cítim to !

Našli sme !

Cassino je skvelý

Kde je ?!?

Hagrid

Nájdem ho !

Naplno

Bastien sa sústredí

Zoznamovanie

Mám to !

Zoznamovanie

Našiel som !

Po práci

Odmena nakoniec