english slovak
:: O nás
:: Novinky
:: Akí sú
:: Štandardy
:: Naše psy
:: Naše fenky
:: Šteniatka
:: Vrhy
:: Galéria
:: Kontakt
:: Odkazy
 
Špeciálna výstava STB Clubu CZ, D.Počernice, Praha - 20.09.2008

 

Ch Master Blaster Fransimo Bohemia - Trieda šampiónov : Výborný rozhodca : Hana Vojáčková, CZ

bílozlatý pes, správna síla kostry, obdél. těl. rámce, korektní hlava, tmavé oko, správne ucho, horní a dolní linie jsou korektní, korektní uhlení obou párů končetin, pohyb by mohl být lepší.

Bastien Crazy Magic - Trieda mladých : Výborný rozhodca : Hana Vojáčková, CZ

10 měsíční žíhaný pes, velmi pěkné síly kostry, s hezky utvářenou hlavou, tmavým okem, dobře složeným, ale trochu delším uchem, měkší hřbet za kohoutkem, standartní pohyb i úhlení obou párů končetin.

 

 

Veľmi studená a veľmi zaujímavá výstava !

Celkový počet psov 162 z toho psov 72 a feniek 90, veľmi početné boli triedy nielen mladých a dorastu, ako je to u nás, ale aj triedy otvorené ako u psov, tak aj u feniek, dokonca v triede veteránov bolo spolu 6 jedincov (3+3) a v triede čestnej 8 ( 2+6 ).
Taktiež kvalita bola na vysokej úrovni, hoci hodnotenie rozhodkyne, ktorá je poradcom chovu pre plemeno STB v CZ, bolo veľmi prísne. Dávala dôraz na správny tvar ucha ( čo sa nevidí veľmi často ), na zuby a na pohyb, na čo sme "doplatili" s naším Masterom.
Master je silovo veľmi dobre disponovaný pes, jednoducho ho baví ťahať sánky, bicykel, pneumatiku, pred výstavou, aby som mu zvýraznil svalovú hmotu, častejšie používam pre neho záťažový postroj.
Na výstave ho preto v kruhu musím skôr krotiť, aby sa príliš nepredvádzal, takže keď zmení silu v pohybe na vodítku, jednoducho si poskočí zadnými nohami, niečo ako keď začne vyklusávať šprintér.
A to bola príčina, prečo nás rozhodkyňa posunula na jediné miesto v triede víťazov, za ktoré sa už nedával pohár. Mimochodom, veľmi pekná tradícia, na akciách klubu v Čechách dávajú pohár ( a často veľmi pekný ) za prvé štyri miesta v každej triede - príjemná hmotná spomienka na pekné umiestnenie.
Lepšie dopadol Bastien v triede mladých, kde bolo prihlásených 11 psov, síce tiež nebodoval, ale získal hodnotenie výborný a odišiel z kruhu v čase, keď už v ňom zostalo len posledných päť psov, hneď po nás prišiel na rad vo vyraďovaní náš Junior šampión SK Gomezz Fransimo Bohemia.
Celkove zo Slovenska sa na tejto výstave ukázalo 11 psov, z toho iba jeden získal miesto s poradím - Výborný 4 v triede strednej All Capone FeithFull Staff, čo ma privádza na myšlienku - je zaujímavé, že pomerne veľa psov dovážame na Slovensko práve z Čiech, ale v priamej konfrontácii spravidla ťaháme za kratší koniec či už na domácich výstavách alebo aj keď sa odvážime ísť na výstavu do zahraničia. Neviem čím to je, pretože často sú to aj prípady, keď sa stretávajú súrodenci z jedného vrhu a napriek tomu, že vystavovanie už majú psíkovia so slovenskými majiteľmi pekne zvládnuté, vo výsledkoch to príliš nevidno ...
Český klub má výstavy výborne pripravené, majú to asi o niečo jednoduchšie, pretože je to "jednoplemenný klub", v peknom prostredí so zázemím, kde sa dá najesť a osviežiť sa, so psíkom sa v pohode prejsť, prípadne v blízkom okolí prespať. Oplatí sa tam na tento typ výstav zájsť !!!


Pražský orloj Týnsky kláštor Karlov most
Parlament Bastien Bastien Master v ťahu
V kruhu V kruhu Janov hrad - Lednice Janov hrad - Lednice Výborný 4 v šampiónoch
Master Blaster Buffy Gabika s dvojitou ochranou Bastien Výborný 3 v šampiónoch